Cookie Menu

Parforhold i krise

Parforhold i krise - brug for parterapi

I parterapi arbejde vi på at give kærligheden mellem to mennesker de bedste betingelser.

Erfaringer med parforhold i krise er, at det faktisk ikke er fravær af kærlighed, der giver problemer, men derimod de spil, vi hver især laver med og mod os selv og hinanden i vores kærlighedsforhold

Vi bruger her begrebet spil, som en meget bred betegnelse for alt det, vi mennesker gør, som ikke er i overensstemmelse med vores egne personlige værdier.

Disse forstyrrende og ødelæggene spil har deres baggrund i hver vores individuelle negative selvforhold.

I sensetiks måde at arbejde med parforhold i krise er omdrejningspunktet arbejdet med at opdage, erkende og afvikle de spil, begge parterne gennem livet har fået udviklet.

Parterapi til parforhold i krise

Ofte har der været problemer eller krise i ens parforhold en tid, før man søger parterapi. Mange par har prøvet at løse problemerne og nå hinanden, men i stedet fået flere problemer.

I arbejdet med parforhold i krise oplever vi , at der nemt opstår misforståelser, parrets samtaler har ikke den nødvendige langsomhed eller omhu.

Parterapeutens opgave er her at hjælpe til at gøre samtalen til en faktisk sam-tale ved at holde tempoet nede.

En anden vigtig hjælp til et parforhold i krise er, at terapeuten kan opfange misforståelser og dårlige vaner i parrets kommunikation og videregive sine iagttagelser.

Parforhold i krise og individuel terapi

Da årsagen til, at et parforhold kommer i krise, er den enkeltes negative selvforhold, arbejdes der i sensetiks parterapi jævnligt med den ene, som om det var en individuel terapi, og den anden som mer eller mindre aktiv tilskuer.

Mange erfarer i øvrigt, at det er brugbart at kombinere parterapi med et individuelt terapiforløb.

Alle vore terapeuter er kvalificerede til parterapi. Ring til én af dem eller skriv på vores kontaktside, hvis du har spørgsmål eller vil have anbefalet en parterapeut.

Læs om: Parterapi

Find en terapeut